homophobiachalkKvir Montenegro oštro osuđuje sinoćnji teroristički napad na redakciju Nezavisnog Dnevnika "Vijesti" i poziva nadležne organe da konačno sa punom ozbiljnošću aktiviraju sve svoje kapacitete na hitnom rasvjetljavanju sinoćnjeg, ali i svih brojnih prethodnih slučajeva napada na imovinu i zaposlene u toj medijskoj kući.

Sinoćnja bomba nije bačena samo na ND "Vijesti" već je bačena na svaku medijsku kuću, organizaciju i pojedinca/ku koji se bez ustručavanja i kompromisa bore za slobodu svih građana/ki Crne Gore. Bačena je i na slobodu svih nas i izostanak brzog identifikovanja i kažnjavanja počinioca, a prije svega naručioca, ovog krivičnog djela značiće poraz države pred organizovanim kriminalnim grupama, te staviti pečat na slobodu svih građana/ki Crne Gore.

Bez slobodnih medija nema slobode za građane/ke Crne Gore, pa ni za nas, LGBT osobe, čijim ljudskim pravima su Vijesti od početka naše borbe u potpunosti posvećene.

Podsjećamo da je čak i Povorka Ponosa održana 20. oktobra ove godine iskorištena za još jedan u nizu napada i pokušaj zastrašivanja na zaposlene u Nezavisnom Dnevniku "Vijesti".