Datum kreiranja: utorak, 23 jul 2013 23:27

LGBT-College-ApplicantsKvir Montenegro oštro osuđuje akciju navijača fudbalskog kluba Partizan koja je sinoć sprovedena u Budvi i poziva Upravu policije Crne Gore i nadležne institucije da počinioce hitno privedu i procesuiraju ovo krivično djelo raspirivanja mržnje i netrpeljivosti prema LGBTIQ osobama.

Objavljivanje čitulja sa fotografijom i imenom i prezimenom Zdravka Cimbaljevića predstavlja direktno pozivanje na ugrožavanje fizičkog integriteta svih LGBTIQ osoba u Crnoj Gori i nedvojbeno raspirivanje mržnje i širenje netrpeljivosti prema LGBTIQ osobama u našoj zemlji.

Država Crna Gora je dužna da sankcioniše svakog pojedinca ili grupu koja čini krivična djela prema LGBTIQ osobama i Kvir Montenegro zahtijeva od nadležnih institucija da hitno adekvatno reaguju kako tokom sjutrašnjeg skupa LGBTIQ osoba u Budvi ne bi bila ugrožena bezbjednost i fizički integritet učesnika/ca.

Pravo na javno okupljanje i izražavanje su osnovna ljudska prava i država je dužna da svakome omogući nesmetano korištenje tih prava, bez obzira na bilo koje lično svojstvo.

Crnogorska LGBTIQ Asocijacija "Kvir Montenegro"