Datum kreiranja: četvrtak, 15 septembar 2016 08:01

logo-pride-2016-02Inicijalni Odbor Montenegro Pride-a te poziva da daš svoj doprinos da četvrta Povorka ponosa koja se održava u Glavnom gradu Podgorici bude ove godine još snažnija, masovnija, zabavnija i da održava glas svih nas koji činimo zajednicu LGBTIQ osoba, prijatelja_ica, porodica i saveznika_ca.

Kao i prethodnih godina, u cilju uključivanja što većeg broja osoba iz naše zajednice u proces kreiranja Pride-a, a s ciljem da sama Povorka ponosa bude što inkluzivnija i da odražava raznolikost LGBTIQ zajednice, u toku su prijave za članstvo u Organizacionom odboru Prajda kao i timu koji će pripremati Nedjelju ponosa. Ukoliko želiš da budeš dio sjajnog tima kreativnih ljudi i daš doprinos četvrtom po redu Montenegro Prajdu, možeš se prijaviti do 25. septembra ove godine popunjavanjem prijavnog formulara koji možeš pronaći putem ovog linka.

Prijavni formular nam nakon popunjavanja pošalji na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i mi ćemo ti se ubrzo javiti.

Priključi se ekipi LGBTIQ osoba koja će pripremati četvrti Montenegro Pride i Nedjelju ponosa!

Šta je Povorka ponosa?

Montenegro Pride, Povorka ponosa LGBTIQ osoba, članova i članica porodica i prijatelja_ica je najvažniji godišnji protest, demonstracija i javni skup koji podiže vidljivost lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, inter i queer osoba u Crnoj Gori.

Tradicionalno, uz Montenegro Pride biće organizovana i Nedjelja ponosa koja će sadržati niz kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja. Nedjelja ponosa biće održana u nedjelji prije Montenegro Pride-a.

Što je Organizacioni odbor Montenegro Pride-a?

Organizacioni odbor Montenegro Pride-a je otvorena i autonomna volonterska grupa LGBTIQ osoba koje su tu u svoje ime, kao pripadnici_e LGBTIQ zajednice, a koja osmišljava i stvara Povorku ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Pride“.

Organizacija „Queer Montenegro“ formalno-pravno, finansijski i logistički podržava organizaciju „Montenegro Pride-a“ i zadužena je za osiguravanje poštovanja propisa i uslova za adekvatno i bezbjedno održavanje javnog skupa LGBTIQ osoba „Montenegro Pride“.

Šta je Nedjelja ponosa i tim Nedjelje ponosa?

Nedjelja ponosa je koncipirana kao skup različitih kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja koji će biti organizovani tokom nedjelju dana prije održavanja Četvrtog Montenegro Pride-a.

Cilj Nedjelje ponosa je okupljanje LGBTIQ osoba, podržavaoca i prijatelja_ica, inicijativa i različitih zainteresovanih organizacija kako bi zajedno kreirali_e svojevrstan LGBTIQ festival.

Tim Nedjelje ponosa je tim LGBTIQ osoba koje zajednički dogovaraju, kreiraju i organizuju Nedjelju ponosa.

Koga tražimo?

Tražimo punoljetne LGBTIQ osobe koje su spremne da učestvuju u demokratskom procesu odlučivanja, koje znaju i žele raditi u timu, koje žele preuzeti zadatke u skladu sa svojim mogućnostima i koje su te zadatke spremne da odgovorno obavljaju.

Kako se prijaviti?

Možeš se prijaviti na način što ćeš do 25.09.2016. ispuniti prijavni formular i napisati kratko motivaciono pismo (do pola stranice) u kojem ćeš objasniti zašto želiš da učestvuješ u ovogodišnjem Organizacionom odboru Povorke Ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Pride“ i/ili timu Nedjelje ponosa i pošalješ ih na naš mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Queer Montenegro i Montenegro Pride timovi će pročitati sve pristigle prijave i javiti se u najkraćem roku nakon završetka roka za prijavu.

Ako želiš da pomogneš, a ne želiš da učestvuješ u Organizacionom odboru Povorke Ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Pride“ i/ili timu Nedjelje ponosa, možeš nam se javiti i kao volonter ili volonterka organizacije Queer Montenegro pomoći kada nam zatreba.

Ako želiš da znaš više:

Organizacioni odbor „Montenegro Pride-a“ će ove godine biti organizovan u timove (tim za temu Povorke, Povorka tim i tim Nedjelje ponosa) koji će na odvojenim i zajedničkim sastancima zajedno stvarati Četvrti Montenegro Pride 2016. i drugu Nedjelju ponosa.

Organizacioni odbor „Montenegro Pride-a“ se bavi:
- temom Povorke;

- PR kampanjom: izgledom promo materijala, proglasom, komunikacijom s medijima, vizualom i videom Povorke ponosa 2016;
- izgledom Povorke: maršutom povorke, balonima i drugim "prajdovskim ukrasima" u Povorci;

Tim Nedjelje ponosa se bavi:
- kreiranjem programa Nedjelje ponosa – hoćemo li i koliko imati radionica, tribina, filmova, partyija i performansa;
- koordinacijom događaja u Nedjelji ponosa;
- saradnjom s osobama, inicijativama i organizacijama koje su spremne učestvovati u kreiranju sadržaja;

Queer Montenegro tim formalno-pravno, finansijski i logistički podržava organizaciju „Montenegro Pride-a“ i zadužen je za osiguravanje poštovanja propisa i uslova za adekvatno i bezbjedno održvanje javnog skupa LGBTIQ osoba „Montenegro Pride“.

Sastanci su obvezni za članove_ice Organizacionog odbora „Montenegro Pride-a“, te članove_ice tima Nedjelje ponosa.