Datum kreiranja: subota, 20 jul 2013 23:21

love is loveVeoma nas raduje što će u Budvi biti organizovan performans šetnje od strane kolega iz LGBT Foruma Porogres. To je odlična vijest za LGBT zajednicu u Crnoj Gori. Raduje nas što smo pozitivno uticali na kolege iz Progresa koji su od oštrog suprostavljanja organizovanju Povorke u Crnoj Gori, relativno brzo promijenili stav. Posebno nas raduje što smo našim djelovanjem ubrzali dešavanja oko organizovanja Povorke. Kvir Montenegro nastavlja sa intenzivnim aktivnostima na organizovanju Povorke Ponosa zakazane za oktobar ove godine.

Za razliku od šetnje koju organizuju kolege iz Foruma Progres Kvir Montenegro organizuje najavljenu Povorku Ponosa, te vjerujemo da će ovaj dokaz biti istinski test crnogorskim državnim organima, odnosno generalna proba da li je država Crna Gora sposobna da zaštiti pripadnike/ce LGBT populacije tokom održavanja Povorke Ponosa u Oktobru.

Želimo da i ovaj događaj Foruma Progres i naša Povorka Ponosa u oktobru postanu tradicionalna mjesta okupljanja pripadnika/ca i podrzavaoca LGBT populacije.

Kvir Mntenegro će se, ukoliko dobije poziv, rado odazvati da njeni članovi/ce prisustvuju ovoj manifestaciji, a naše prisustvo neće izostati ni u slučaju da ne budemo pozvani.

Crnogorska LGBTIQ Asocijacija "Kvir Montenegro"