Datum kreiranja: srijeda, 30 novembar 2016 14:32

Montenegro Pride 2016 podrska porodicna vrijednost“Podrška – Porodična vrijednost” biće slogan četvrte Povorke ponosa LGBTIQ osoba “Montenegro Prajd”, koja je zakazana za 17. decembar u Podgorici, odlučio je Organizacioni odbor tog događaja.

Jedan od glavnih problema sa kojima se lezbejke, gejevi, biseksualne, interseksualne i trans osobe u Crnoj Gori susrijeću u svakodnevnom životu je značajan manjak prihvatanja, podrške i razumijevanja unutar porodičnog okruženja.

Vjerujemo da je tradicionalna porodična vrijednost u crnogorskom društvu podrška svim svojim članovima i članicama bez obzira na seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, a da odbacivanje, uznemiravanje, nerazumjevanje i neprihvatanje LGBTIQ osoba nisu i ne mogu biti činjenjeni sa opravdanjem da je to u skladu sa našom tradicijom.

Ovim Prajdom skrećemo pažnju i na naše porodice koje imamo, a koje nisu još uvijek zakonski prepoznate. S toga ćemo i na ovom Prajdu zahtjevati kreiranje i usvajanje zakonskog rješenja kojim je reglisano to pitanje.

Ove godine šetaćemo, između ostalog, i za sve LGBTIQ osobe u Crnoj Gori koje nisu prihvaećene od svojih porodica i na taj način pokazati da nisu sami i da imaju podršku.

Sa nama će i ove godine na Prajdu biti porodice koje su prihvatile svoje LGBTIQ članove i članice i podržale ih u njihovom nastojanju da žive dostojanstven život.


Kvir Montenegro
Montenegro Prajd